Cazul Dorin Rotariu. Dinamo riscă direct falimentul, dacă nu achită peste 300.000 de euro Politehnicii Timișoara


Au trecut mai bine de 6 ani de la transferul internaționalului Dorin Rotariu, 23 de ani, de la Poli Timișoara la Dinamo. Între timp, ”câinii roșii” l-au cedat pe fotbalist, chiar pe 31 ianuarie 2017, în ultima zi de mercato, la FC Bruges (Belgia), pentru 2,2 milioane de euro. Acum, bănățenii își vor ”partea”.

Dinamo părea să-și fi găsit liniștea financiară, după startul zbuciumat avut odată cu preluarea puterii de către administrația Negoiță. Afacerile din trecut încă ștrangulează gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Clubul PolitehnicaTimișoara SA, fosta Fotbal Club Timișoara SA, firmă aflată în faliment, a depus ieri, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de aplicare a Legii 85/2014 împotriva Dinamo 1948 SA, societatea prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea economică echipa de fotbal antrenată acum de Mircea Rednic.

Bănățenii au cerit solicitat insolvenţa echipei lui Ionuţ Nefoiță, numai că Dinamo a beneficiat deja de o procedură de reorganizare judiciară în ultimii 5 ani şi, prin urmare, va intra direct în faliment, dacă solicitarea bănăţenior va fi admisă, scrie portalul supervizor.ro.
Nu s-au înțeles pe cale amiabilă
Dinamo este somată să achite 270.000 euro + TVA (50% din indemnizația de transfer, dar nu mai puțin de suma menționată), bani care au legătură directă cu transferul lui Rotariu la FC Bruges.

Lichidatorul judiciar Lichidator Instant Expert SPRL Bacău (Violeta Galai) aprecia, în ianuarie 2019, că “există posibilitatea tranzacţionării pe cale amiabilă a diferendului, ca urmare a soluţiei favorabile pronunţate de Curtea de Apel Timişoara în dosarul de apel nr.4243/30/2017”.

Din moment ce ieri a fost depusă cererea de faliment împotriva Dinamo 1948, rezultă că părţile nu au ajuns la o înţelegere şi urmează ca instanţă de judecată să stabilească de partea cui este dreptatea.

În prezent la…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.