Bet-at-home, amendată cu 410.000 euro pentru încălcări ale reglementărilor

Operatorul german de jocuri de noroc Bet-at-home a fost amendat cu 410.000 de euro de către autoritățile de reglementare din Olanda, care au declarat că operatorul viza în mod explicit pariorii olandezi fără să aibă o licență locală. Marţi, organismul de reglementare a jocurilor de noroc – Kansspelautoreit (KSA) a anunțat că a dictat sancţiunea pentru o varietate de infracțiuni, printre care promovarea produselor sale în limba olandeză, folosirea drapelului olandez în politicile de marketing, dar şi faptul că a permis accesarea site-ului de pe adresele IP olandeze.

KSA dezvăluit că nu e prima dată cânc respectiva companie „calcă pe bec” – cele două părţi au mai purtat discuţii, anterior, despre aceste probleme în 2012 și 2014, dar şi în mai 2017, atunci când anunțurile celor de la Bet-at-home şi-au făcut loc în grila de programe a unui canal tv dedicat exclusiv rezidenţilor olandezi. Aceste lucru a determinat autoritatea de reglementare din ţară să deschidă o nouă anchetă privind activitatea companiei în octombrie 2017.

- Advertisement -

Agenții KSA au putut deschide conturi la Bet-at-home de pe adresele IP olandeze și au reușit să alimenteze cu uşurinţă aceste conturi cu ajutorul aplicaţiei iDeal – sistemul procesatorilor de plată online din Olanda, ale căror servicii au fost recomandate pe site-ul Bet-at-home.

La scurt timp, KSA (foto: europeangaming.eu) a amendat două filiale ale companiei cu suma de 410.000 de euro, o „poliţă” totuşi mai mică decât cea din 2015 – atunci când autoritatea de reglmentare a amendat un grup de site-uri de noroc cu suma de 480.000 de euro.

Autorităţile olandeze spun că Bet-at-home nu poate spune că nu a fost avertizat. În decembrie 2016, KSA a anunțat o nouă politică de „toleranță zero” în emiterea amenzilor împotriva site-urilor de jocuri de noroc neautorizate şi care se adresează jucătorilor olandezi.

 

În mai 2017, KSA a anunțat noi interdicții stricte pentru site-urile internaționale care își promovează „mărfurile” utilizând diferite imagini din Olanda (inclusiv drapelul naţional) și folosesc metode de procesare a plăților care sunt „utilizate în întregime sau în mare parte” de consumatorii olandezi, în timp ce site-urile din alte jurisdicţii solicită blocarea jucătorilor olandezi.

Rămâne de văzut dacă KSA poate să colecteze această amendă, deoarece autoritatea de reglementare a întâmpinat dificultăți în încasarea banilor de la companii care nu au sediul în Olanda. Eșecul de a face față unor astfel de noi obligații ar putea face acum ca Bet-at-home (foto: betcover.com) să solicite şi să primească, în cele din urmă, o licență locală pentru desfăşurarea în linişte a activităţii.

KSA a creat o bază de date care are ca scop urmărirea activităţii online pentru a determina titularii de licențe, dar şi pe cei care încalcă reglementările în vigoare.

Sursa Pariurix
Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.