Belgia – România, în Rugby Europe Championship. Se joacă duminică, la Bruxelles


”Stejarii” vor întâlni duminică, de la ora 14:00, pe Stadionul Little Heysel din Bruxelles, Belgia, în ultima partidă a ediţiei actuale a Rugby Europe Championship.

Staff-ul tehnic al naţionalei de rugby a României a decis mai multe schimbări în echipa care va înfrunta, duminică, Belgia, la Bruxelles, în ultima etapă a REIC 2019, informează FRR.

Astfel, faţă de echipa care a început partida cu Rusia, în primul XV sunt şase modificări: în prima linie va începe Alexandru Gordaş, în linia treia, Vlad Nistor şi Dorin Lazăr, mijlocaş la deschidere va fi Daniel Plai, iar pe linia de treisferturi va fi o nouă pereche de centri, Vlăduţ Popa şi Alexandru Bucur. De asemenea, se află înaintea debutului pentru ”Stejari” tânărul flanker Vlad Neculau (21 de ani), căpitanul de anul trecut al naţionalei Under 20 a României şi pilierul Vasile Bălan.

”Am avut o săptămână cu antrenamente intense, foarte bune de altfel, şi am încercat să eliminăm greşelile făcute în partida precedentă şi să punem la punct strategia pe care o vom aplica în meciul cu Belgia. Meciurile cu Belgia jucate la ei acasă sunt grele, pentru că ei folosesc o altă echipă decât cea cu care joacă în deplasare, o echipă mai puternică, însă suntem pregătiţi. Este ultimul meci din campionatul Rugby Europe şi cu o atitudine pozitivă, cu sacrificiu şi un rugby de calitate vom reuşi să câştigăm. Îmi doresc să câştigăm, aşa cum îşi doreşte fiecare dintre noi, să terminăm sănătoşi meciul, şi îmi doresc mult să facem un rugby frumos, să reuşim să punem în teren ce repetăm la antrenamente, iar jocul nostru să placă publicului, să mulţumim suporterii care sunt alături de noi şi ne încurajează”, a spus Adrian Ion, căpitanul tricolorilor, potrivit site-ului FRR.

Anul trecut, tricolorii s-au impus cu 62-12 într-o partidă disputată la Buzău.

În actuala ediţie a REIC, România a înregistrat…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.