Barometrul antrenorilor. Mircea Rădulescu a comentat meciul CFR Cluj – CSU Craiova 1-0, în urma căruia ardelenii și-au adjudecat titlul de campioană: ”E alarmant”


A fost un meci special pentru ambele echipe, ceea ce a făcut ca fotbaliștii să fie încărcați de emoție, mai mult decât de obicei. Craiova a fost o mare deziluzie și poate fi marea perdantă a finalului de campionat. Pentru Bănia fotbalistică ar fi dureros să rateze calificarea în cupele europene. Jocul în sine nu a avut partituri speciale.

Toată lumea aștepta ca meciul să se termine egal, dar golul egalării n-a venit. Motivul l-am văzut cu toții. Craiova nu s-a pregătit cum trebuia pentru acest meci, chiar dacă CFR s-a dovedit foarte generoasă în ultimele minute. Dan Petrescu a câștigat duelul cu Papură, nu neapărat tactic, ci prin faptul că și-a pregătit foarte bine echipa din punct de vedere mental. În niciun moment al partidei, nu a existat îndoială că CFR poate pierde.

CFR Cluj este o campioană meritorie, dar are nevoie de mai mult pentru a accede în grupele cupelor europene. Alarmant este faptul că viteza de joc este foarte scăzută în raport cu ceea ce se joacă în fotbalul competitiv, iar din cauza asta vom fi permanent victime. CFR a câștigat titlu cu viteza a treia, dar pentru a face față în Europa trebuie să ajungă să joace în viteaza a cincea. Pentru asta, Dan Petrescu trebuie să remanieze lotul. El știe bine asta. Are nevoie de jucători care să ridice nivelul de joc în toate compartimentele. Culio, 35 de ani, e cel mai bun exemplu. Joacă foarte bine în viteza a treia, e bun pentru Liga 1, dar în Europa s-a văzut ce a făcut cu Dudelange. În concluzie, CFR este un produs foarte bun pe plan intern, dar fără cotă internațională.

La Craiova sunt câțiva jucători sub nivelul așteptărilor. Mă refer în apărare și în atac. Transferul lui Andrei Cristea, 34 de ani, a fost de proastă inspirație.

Citește și: VIDEO / Cum ajungi din cetățean, activist. Bucureștenii au presat autoritățile să facă podul din Herăstrău de sub calea ferată. Acum, caută o soluție…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.