Banii nimănui dar măcar suntem regulamentari

14212694_1191083960962811_6490701973640185601_n

După prima rundă a Cupei Ligii, scriam de indiferența pe care cluburile cu ștaif, câte au mai rămas pe prima scenă, o transmit când intră pe teren în această competiție. Sune nevoit să mă repet și după primele două sferturi de finală deoarece în careul de ași al competiției au ajuns, ACS Timișoara și ASA Târgu Mureș. Mai exact, cluburile care sunt deja etichetate ca retrogradate direct, ba mai mult, cu ștampila de faliment aproape pusă.

Aici intervine și toleranța zero pe care aș putea să o acord acestor echipe. Când știi că viitorul clubului tău este decis, nu consumi bani ce pot ajunge în locuri cu un procent de progres mult mai mare. Ar suna ca și cum i-aș certa pe bănățeni și târgu-mureșeni că s-au calificat deși etic ar fi fost să se dea la o parte. Concluzie eronată. Ideea de la care am pornit este că aceste formații nu ar fi meritat să înceapă competiția și ar fi fost ideal ca banii oferiți de sponsorul Cupei Ligii să nu se risipească în van. Procedurile și lipsa de tact au adus la degringolada actuală și la disparițiile ce vor urma, iar fotbalul românesc se îndreaptă spre o anomalie greu de anticipat acum câțiva ani. Când vorbeam de participarea în competiție a acestor două echipe, ridicam problema locului pe care îl ocupă în Liga 1, abia mai apoi fiind vorba de Cupa Ligii.

La 10 ani distanță de la sfertul de finală românesc din Cupa Uefa, Rapid nu se mai poziționează nici unde, iar soluțiile spre redresare nu înfloresc, așa cum nici cluburile nu pot continua dacă banii ajung în conturi gratuite.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.