Avionul care l-a transportat pe Emiliano Sala spre Cardiff nu avea autorizație de zbor comercial. Imagini noi cu epava


Biroul britanic de anchetă a accidentelor aeriene (AAIB) a stabilit, luni, că avionul care îl transporta pe Emiliano Sala şi care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie, antrenând moartea fotbalistului argentinian, nu era autorizat să opereze zboruri comerciale, informează AFP, citată de Agerpres.

Aparatul, înregistrat în Statele Unite, „nu putea fi utilizat pentru zboruri comerciale fără autorizaţia FAA şi CAA”, autorităţile de reglementare din aviaţia civilă a Statelor Unite şi Regatului Unit, au anunţat anchetatorii în raportul intermediar. „Nicio dovadă nu există că o asemenea autorizaţie a fost solicitată sau acordată”, precizează anchetatorii.

„Baza în care pasagerul (Emiliano Sala) a fost transportat nu a fost încă stabilită”, au adăugat anchetatorii. Ei precizează că David Ibbotson, pilotul avionului, a mai transportat pasagerul în baza „unei împărţiri a costurilor”, autorizată însă de legile în vigoare.

În acest caz, reglementarea americană impune ca pilotul „să nu plătească mai puţin decât cheltuielile stabilite în raport cu numărul de persoane de la bord, respectiv cel puţin jumătate din cheltuielile ocazionate de zbor”.

În toate cazurile, AAIB reaminteşte că pilotul şi pasagerul trebuiau să împartă un „obiectiv comun pentru zbor. Zborul nu trebuie făcut cu singurul scop de a transporta un pasager”, a mai precizat biroul britanic de anchetă a accidentelor aeriene.

Intermediarul britanic Willie McKay indicase pe 19 februarie pentru The Times că zborul a fost organizat de fiul său Mark.

Willie McKay a dat publicităţii mesajele schimbate de celălalt fiu al său, Jack, cu Emiliano Sala. „Aşa cum am au arătat aceste mesaje, lui Emiliano Sala nu i s-a cerut să plătească zborul”, a afirmat Willie McKay, lăsând să se înţeleagă că zborul era privat şi nu comercial.

În fine, anchetatorii subliniază că David Ibbotson dispunea de o licenţă de pilot…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.