Australian Open schimbă regulile. Cu ce se va confrunta Simona Halep la primul grand-slam al anului

Organizatorii Australian Open au decis să schimbe regulamentul de disputare al meciurilor și să introducă începând de la ediția din 2019 super tie-break-ului în setul decisiv în locului setului cu avantaj.

Potrivit noului regulament, la scorul de 6-6, în al cincilea set la băieți, respectiv în al treilea la fete câştigătorul va fi jucătorul care ajunge la zece puncte în super-tie-break.

Decizia a fost luată pentru a se evita meciurile maraton, precum cel al Simonei Halep împotriva americancei Lauren Davis de anul trecut, când cele două jucătoare au stat pe teren trei ore și 45 de minute (4-6, 6-4, 15-13).

„Am întrebat jucători, atât din prezent cât și din trecut, comentatori, agenți și analiști TV dacă vor să se joace set cu avantaj (n.r. sistemul vechi de joc, fără tiebreak), și am început de acolo. Am ales un tiebreak la 10 puncte, la scorul de 6-6 în setul decisiv, pentru a ne asigura că fanii vor primi în continuare un final special la aceste dispute epice, iar tiebreak-ul mai lung încă oferă posibilitatea unei schimbări de ultim moment. Super-tie-break-ul poate diminua și din dominarea prin serviciu care poate prevala în tiebreak-ul mai scurt”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, potrivit site-ului competiției.

Australian Open a luat această decizie după ce cei de la Wimbledon au făcut același lucru în luna octombrie. La turneul londonez, setul decisiv se va încheia cu tie-break, dacă cei doi jucători vor fi la egalitate, însă doar la scorul de 12-12.

Roland Garros rămâne singurul turneu de Grand Slam fără niciun fel de tiebreak în decisiv. US Open are deja un tie-break clasic (primul la 7 puncte la 6-6 la game-uri).

Ediția de anul viitor a Australian Open, primul grand-slam al anului se va desfășura în perioada 14-27 ianuarie.

Citește și: Prințesa „Regelui”! Gică Hagi, cu ochii în lacrimi după ce și-a văzut fiica pe scenă. Kira a jucat-o magistral pe…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.