Alexandru Tudor a pus fluierul în cui după 21 de sezoane! Arbitrul-evlavios care conduce și azi un „bolid” de 200 de ori mai ieftin decât limuzina lui Rednic și vechi de 20 de ani!

Arbitrul de 47 de ani poreclit „Brad Pitt” s-a retras din cariera ce-a ținut vreme de 21 de sezoane, el fiind delegat pentru ultima oară la meciul Concordia Chiajna-Poli Iași ce-a deschis penultima etapă din 2018.

Arbitru internațional din 2001, bucureșteanul a impresionat prin atitudinea sa dârză, uneori dusă la extrem pe terenul de fotbal. Dacă în timpul liber colaborează cu diverse canale media ale Patriarhiei Române și cântă în corul bisericii la Schitul Dârvari, în viața privată Sandu Tudor este un om modest. Mai exact, ca să răzbească în traficul din Capitală, se deplasează cu un Volkswagen Lupo din secolul trecut!

„Bolidul” cu care circulă a fost lansat în 1998, iar acum costă între 1.000 și 1.500 de euro pe site-urile de anunțuri. Cam cât patru roți de la Bentley-ul Continental GT al antrenorului dinamovist Mircea Rednic, o limuzină de 200.000 de euro.

Nu-i dau banii afară din casă

„Fluierașul” a condus 381 de meciuri în Liga 1, record absolut, începând cu 1999. Baremul unui arbitru de top este de 4.900 de lei pe meci, puțin peste 1.000 de euro, din care respectivul trebuie să-și achite costurile de cazare și de transport. Un asistent are și mai puțin, în jur de 3.300 de lei. Cel mai bine cotat arbitru român în prezent, Ovidiu Hațegan, câștigă aproximativ 18.000 de euro pe an! În total, adunând toate meciurile. Alexandru Tudor a devenit arbitru FIFA din martie 2001, iar din noiembrie 2008 a debutat în Champions League, la un duel între Barcelona și Basel. Din 2016 n-a mai fost arbitru FIFA, iar când a ajuns la limita de 45 de ani, a solicitat către conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor o prelungire pe încă doi ani. În ultima vreme, Tudor n-a mai fost delegat la meciuri importante din Liga 1.

Băiat cu carte

Mulți oameni de fotbal l-au comparat cu actorul Brad Pitt, datorită asemănării la chip la un moment dat. Tudor este și avocat, nepracticant, cel puțin nu până acum. „Dacă…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.