A murit Nicolae Pescaru! A fost considerat cel mai mare jucător al celor de la FC Brașov


Nicolae Pescaru, cel mai mare fotbalist la Braşovului, a murit în în această seară, la vârsta de 76 de ani. „Tata a murit după o lungă suferinţă. Luni trebuia să meargă din nou la spital. Nu a mai apucat!”, a spus Lara Frumosu, fiica lendarului fotbalist pentru Monitorul Expres din Braşov.

Timp de 19 ani (1962-1981), Pescaru a îmbrăcat doar tricoul lui „Steagul Roşu” şi a evoluat în 311 meciuri în prima ligă, la care se adaugă alte câteva sute în Divizia B şi Cupa României. Pescaru mai deţine şi recordul de goluri marcate pentru FC Braşov, 62 de goluri în Divizia A, el fiind urmat de Mugurel Buga şi Marian Ivan, ambii cu câte 57 de goluri.  z

Acesta era de mult măcinat de boli şi avea probleme serioase de sănătate. „Nu mai văd cu ochiul drept, am fost operat pe creier, coloana e varză şi am cancer la prostată!”, spune acesta acum ceva vreme.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Pescaru vorbea deschis despre problemele cu care se confruntă. „Am suferit patru operaţii şi nu e destul uşor la vârsta mea să trec peste ele. Prima dată la ochiul drept, cu care nu mai văd aproape deloc. După, am fost operat pe creier, mi-a băgat burghiul în cap, uite că se şi vede, nu mai am o parte din cap! Apoi m-am operat la coloană la trei niveluri, o am varză… Iar recent m-am operat de cancer la prostată. După operaţia de coloană în fiecare lună trebuie să mă internez cel puţin o zi în spital pentru un tratament pe care trebuie să-l fac până mor. Aşa mi-a spus doctorul: «Domnu’ Pescaru, facem tratamentul ăsta până în ultima zi!». Pensie am 1.300 de lei… Mi-e şi jenă!”, spune legendarul fotbalist braşovean.

Acesta mai spunea: „Înghit un pumn de pastile în fiecare zi. Plus încă 500 de lei îi dau lunar pe tratament… Mai pune câteva sute pe gaz şi pe lumină, pe cablu şi telefon. Norocul meu e că mă ajută fata mea, altfel eram mort de foame. Nu-ţi dă nimeni nimic!…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.