A murit Naotoshi Yamada, omul care a asistat la ultimele 14 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară


Naotoshi Yamada, omul care se lăuda că a fost prezent în tribune la toate edițiile Jocurilor Olimpice de vară începând cu 1964, a decedat pe 9 martie, într-un spital din Tokyo, la vârsta de 92 de ani.

Japonezul nu a mai apucat să-și îndeplinească visul vieții. „A spus întotdeauna că Jocurile Olimpice pe care Tokyo urmează să le găzduiască în 2020 reprezintă apogeul carierei lui de suporter al competiției”, a declarat un apropiat al lui Naotoshi Yamada, citat de cotidianul spaniol Marca.

Poreclit „Bunicul olimpic”, Naotoshi Yamada a purtat același echipament la toate cele 14 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară la care a fost prezent: joben auriu cu steagul Japoniei, un tricou al naționalei de fotbal a Japoniei, drapelul țării sale și un evantai cu drapelul național.

Naotoshi Yamada a înființat în anii 60 o fabrică de cablaje, ulterior extinzându-și afacerile în domeniile hotelier și imobiliar. Japonezul avea doi fii și cinci nepoți.

Poate te interesează și Bianca Andreescu, noua stea a tenisului mondial. Jucătoarea cu origini românești, lăudată de presa internațională după succesul de la Indian Wells

Post-ul A murit Naotoshi Yamada, omul care a asistat la ultimele 14 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.