A murit Lennart Johansson. Fostul președinte al UEFA avea 89 de ani


Suedezul Lennart Johansson, fost preşedinte al UEFA între 1990 şi 2007, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat, miercuri, federaţia suedeză de fotbal

‘Fotbalul suedez este în doliu. Lennart Johansson a murit. El s-a stins în seara zilei de 4 iunie, din cauza unei boli, la vârsta de 89 de ani”, a comunicat federaţia.

Născut într-o familie de muncitori din Bromma, suburbie a capitalei Stockholm, angajat la 15 ani într-o societate de lucrări publice, pe care a ajuns să o conducă, în cadrul consiliului de administraţie, Lennart Johansson şi-a început cariera de conducător sportiv în anii ’60, în handbal.

Spiritul său de decizie, dublat de o putere de muncă uimitoare a făcut să fie ales în 1967 ca preşedinte al clubului AIK, care făcea parte din elita fotbalului suedez, înainte de a fi propulsat, în 1985, în fruntea federaţiei suedeze.

În 1990, Lennart Johansson a reuşit să acceadă la preşedinţia UEFA. El a dezvoltat competiţiile europene, iar în 1992 a transformat Cupa Campionilor Europeni, o competiţie deschisă şi mai puţin lucrativă, în actuala Ligă a Campionilor.

”Anii de muncă în cadrul diferitelor comisii au făcut din Lennart Johansson un nume respectat pe scena internaţională”, a subliniat federaţia suedeză, citată de Agerprse.

Johansson, care a fost şi vicepreşedinte al FIFA când conducea UEFA, a părăsit postul de preşedinte al forului continental în 2007, după ce a fost învins în alegeri de francezul Michel Platini, când încerca să obţină un nou mandat, la vârsta de 77 de ani. În 1998, Johannson a pierdut alegerile la preşedinţia FIFA, fiind învins de elveţianul Joseph Blatter.

Silviu Lung a vrut să dea vina pe mort! Alin Popîrlan, avocatul familiei victimei, a lansat o teorie halucinantă

Post-ul A murit Lennart Johansson. Fostul președinte al UEFA avea 89 de ani apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.