A murit fostul mare pugilist Markus Beyer, adversar tradițional al românilor Zoltan Lunca și Francisc Vaștag

Fostul campion mondial de box Markus Beyer a murit luni, la doar 47 de ani, într-un spital din Berlin. Campionul a fost răpus de boală nemiloasă, după o suferință scurtă, dar intensă.

Beyer a murit în mod neașteptat luni, la vârsta de 47 de ani. Anunțul a fost făcut luni de postul de televiziune MDR, acolo unde Beyer a lucrat din 2015 ca expert.

Cel mai mare succes al lui Beyer său în calitate de boxer profesionist (39 de meciuri, 33 de victorii, 13 KO, 3 înfrângeri, 2 KO, o remiză) a fost în 1999, când, după o victorie asupra britanicului Richie Woodhall, chiar în Anglia, a cucerit pentru prima dată centura mondială WBC a super-mijlociilor.

După Max Schmeling și Ralf Rocchigiani, Beyer a fost doar al treilea boxer german care a câștigat titlul mondial în străinătate.

La amatori, Beyer a avut dueluri epice cu pugiliști români. În 1988, la Campionatul European de juniori în Polonia, la semimuscă, Markus a boxat cu Zoltan Lunca, reprezentant al României la acea dată. Zoli l-a pus de două ori la podea pe Beyer, însa jocurile de culise ale arbitrilor i-au adus victoria neamțului. Beyer a reprezentat Germania la Jocurile Olimpice din 1992 și din 1996. A câștigat o medalie de bronz la Mondiale din 1995 și argintul la Europenele din 1996, ambele la semi-ușoară.

Citește și: EXCLUSIV/ „Poliția nu m-a căutat niciodată în trei atni!”. Libertatea l-a găsit în Anglia pe tânărul care a văzut cum comisarul a lovit-o pe Ana pe zebră. Șoferul-comisar s-a dus acasă la tatăl acestuia, și el martor, ca să-i influențeze!

Post-ul A murit fostul mare pugilist Markus Beyer, adversar tradițional al românilor Zoltan Lunca și Francisc Vaștag apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.