A murit fostul mare fotbalist sârb Sekularac. După viața lui s-a făcut un film


Dragoslav Sekularac, fostul mare fotbalist iugoslav care a strălucit în anii 50-60, a murit ieri, la vârsta de 81 de ani. Născut pe 8 noiembrie 1937, „Seki” a fost una dintre figurile emblematice ale fotbalului din fosta Iugoslavie.

A jucat la Steaua Roșie Belgrad în perioda 1955 – 1966, contribuind la cinci titluri și trei Cupe câștigate de „roș-albi”. După 30 de ani, Sekularac a schimbat multe echipe, jucând în Germania (Karlsruher), SUA (St Louis Stars), Iugoslavia (OFK Belgrad), Columbia (Santa Fe, Atletico Bucaramanga, Millonarios, America de Cali), Franța (FC Paris) și, Canada (Serbian White Eagles).
Film și carte autobiografică
În naționala Iugoslaviei, Sekularac a jucat în 41 de partide și a marcat 6 goluri. A fost finalist la Jocurile Olimpice de la Melbourne, din 1956.

Sekularac a fost poate prima figură legendară a sportului iugoslav. Popularitatea lui a fost atât de mare încât s-a turnat un film după viața și cariera lui, intitulat „Seki snima, pazi se!”, adică „Seki filmează, feriți-vă!”, care a ajuns pe marile ecrane în 1962.

El are publicate și o biografie „Čovek za sva vremena” (Omul tuturor timpurilor), publicată în 2006, și „Ja, Seki” (Eu, Seki), publicată în 2011.

VIDEO / Tinerii vor să învețe despre trecut. „Experimentul Pitești să fie predat la școală!”

Post-ul A murit fostul mare fotbalist sârb Sekularac. După viața lui s-a făcut un film apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.