5 gadget-uri moderne care îți menajează sănătatea

Cât de importantă este sănătatea ta pentru tine? Atât de importantă încât să vrei să o monitorizezi zi de zi? Dacă ai răspuns afirmativ la cele două întrebări de mai sus și crezi, la fel ca noi de altfel, că monitorizarea este mama prevenției, te vei bucura să descoperi aceste gadgeturi care te pot ajuta să trăiești o viață mai sănătoasă prin reducerea riscurilor și informarea ta constantă în legătură cu starea de sănătate. Tehnologia chiar poate să-ți salveze viața!

Cântarul inteligent 

Ce poate fi așa special la un cântar și ce îl face atât de inteligent? Ei bine, acest dispozitiv îndeplinește mult mai mult funcții decât să te informeze pur și simplu în legătură cu greutatea ta. Pe lângă funcția de bază, cântarul inteligent îți urmărește și procentajul de grăsime din organism și chiar și indicele de masă corporală. Astfel, te poate anunța dacă în ultima vreme ai început să aduni grăsime viscerală, sau dacă ultima dietă și antrenament au rezultatele scontate. Toate aceste date vor putea fi stocate și accesate într-o aplicație disponibilă online, fapt care va ușura până și vizitele la doctor sau la sală, credem noi.

Ceasul inteligent

Despre ceasuri care monitorizează ritmul cardiac, caloriile arse și activitatea fizică probabil ai mai auzit, dar ultimele versiuni au o opțiune chiar mai specială, pot înregistra programul de somn. Știm cu toții cât de dăunătoare pot fi nopțile pierdute pentru sănătate, așadar acest dispozitiv ne poate ajuta să identificăm eventualele modele care se repetă. Fiind confecționat dintr-un material extrem de ușor și de rezistent la apă, menirea lui este de a fi purtat non stop. Practic, vei avea acces la date în timp real despre condiția ta fizică. 

Frigiderul inteligent

Ți-ar plăcea să poți monitoriza în timp real starea mâncării tale? Ei bine, cu ajutorul frigiderului inteligent, acest lucru este acum posibil. Acum poți evita să consumi alimente alterate sau care și-au pierdut valoare nutrițională. Acest dispozitiv îți va da un raport detaliat pe smartphone în legătură cu lista produselor prezente în frigider, data lor de expirare și chiar îți va întocmi un plan de hrănire sănătoasă pe baza ingredientelor din frigiderul personal. 

Țigara electronică

Dacă dispozitivele prezentate până acum aveau mai mult o funcție de prevenție, cu siguranță putem spune despre țigara electronică faptul că te ajută din momentul în care începi să o folosești. Știm, este foarte greu să renunți definitiv la fumat, de aceea acest dispozitiv este atât de util. Vaping-ul oferă o trecere foarte lină de la țigările tradiționale la cele electronice deoarece experiența este extrem de asemănătoare. Practic gesturile sunt aceleași, dar nu pufăi fum, care este mult mai nociv, ci aburi, care nu deranjează pe nimeni. Nicotina este cea care dă cea mai mare dependență și acum poți reduce doza treptat, până vei ajunge să folosești doar lichid fără nicotină. Astfel, în timp, vei putea să renunți definitiv la acest viciu. 

Monitor pentru copii

Să recunoaștem, sănătatea și starea ta de bine depind foarte tare și de felul în care se simte și se dezvoltă copilul tău. Așadar, vei vrea să fii la curent cu starea sa de sănătate în orice moment. Poți astfel să porți la tine constant un gadget numit “Baby Watch” care-ți va permite să îți vezi copilul instantaneu, dacă acesta se află pe o rază de 152 de metri, desigur cu ajutorul unei conexiuni Wi-Fi. Acest dispozitiv este atât de portabil încât poate ține loc de brățară, colier sau accesoriu pentru curea. 

 

Deja simți că ai mai mult control asupra propriei vieți, nu-i așa? 

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.